niedziela, 20 kwietnia 2014

Sernik cynamonowo-miodowy


Składniki na spód:
  • 225 g herbatników
  • 100 g  roztopionego masła
  • 1  łyżeczka cynamonu
Herbatniki drobno pokruszyć (na pył) i dodać roztopione masło i cynamon - wymieszać. Wyłożyć formę o średnicy 22 cm wyłożona folią przeźroczystą. Wstawić do lodówki.

Składniki na sernik:
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 300 ml śmietany 30%
  • 600 g mascarpone
  • 2 łyżki cynamonu 
  • 6 łyżek miodu 
Śmietanę ubijamy na sztywno, po łyżce dodajemy mascarpone wciąż ubijając. Następnie rozpuszczamy żelatynę w 1/4 szklanki wody i ostudzona dodajemy do masy. Dodajemy również cynamon i miód. Wszystko mieszamy i wylewamy do formy. Schładzamy w lodówce aż stężeje. Górę posypujemy cynamonem.

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz