sobota, 19 kwietnia 2014

Mufinki z budyniem



Składniki na 12 babeczek:
  • 130 g masła
  • pół szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 - 3 łyżki mleka
  • budyń (wasz ulubiony)
Budyń przygotować i odstawić do ostudzenia.
Mąkę, proszek - przesiać, odłożyć na później.
W misie miksera utrzeć masło, na puszystą i jasną masę. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbijać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu.
Do masy maślanej dodać suche składniki i mleko, wymieszać szpatułką.
Formę na mufinki wyłożyć 12 papilotkami. Ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki po jednej łyżeczce, wyrównać położyć pół łyżeczki budyniu i na wierzch resztę ciasta.
Piec w temperaturze 180'C przez około 20 - 25 minut. Wyjąć, wystudzić na kratce.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz